Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPLITU

Milanović o kandidaturi za drugi predsjednički mandat: Čekam da vidim što će Plenković napraviti. Tresem se u tišini

Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
Foto: Marko Juric/PIXSELL
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
06.05.2024.
u 12:11

Na pitanje o pregovorima HDZ-a i DP-a i mogućoj koaliciji, Milanović je kazao samo da ne zna.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Splita i dodjeli nagrada Grada povodom blagdana sv. Dujma, nakon čega se obratio medijima.

- Split je dobar. Treba postati Meka. Mislim da ide u dobrom pravcu - kazao je. Na pitanje o pregovorima HDZ-a i DP-a i mogućoj parlamentarnoj većini, Milanović je kazao samo da ne zna.

- Vidjet ćemo. Ne mogu ja komentirati - kazao je Milanović na sva pitanja o postizbornim pregovorima.

Upitan kakva će biti suradnja s Vladom i hoće li biti još teža ako skrenu udesno, Milanović se zapitao kakva bi trebala biti njegova suradnja s čovjekom koji od prvog dana prijeti tvrdom kohabitacijom.

Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
1/4

- Sad sam sjedio pokraj ljudi koji su glasali za Turudića. Turudić je kriminalac. Je l' se to smije reći? Uhvaćen je i ulovljen in flagranti u radnjama koje bi u svakoj drugoj državi značile prekid sudačke karijere. Zemlja je u lošijem stanju nego što je bila. Da su se neke stranke dogovorile, bilo bi drugačije, ali nisu. Vidim da je Plenković na čelu liste za EP, baš kao što je i Vučić na svim listama. Uvijek treba imati rezervnu poziciju. Situacija u Europi je čudna. Ne vidim više koje su to europske vrijednosti kad je riječ o Plenkoviću i HDZ-u.

Upitan hoće li se kandidirati za predsjednika, Milanović se nasmijao i rekao: - Čekam da vidim što će Plenković napraviti. Tresem se u tišini. Vojna tajna.

Osvrnuo se i na stanje flote, ocijenivši da je ono nezadovoljavajuće i da su ti brodovi trebali odavno biti gotovi. "Pet ih je trebalo ploviti, plovi samo jedan. Tko je odgovoran - onaj tko upravlja ministarstvom", dodao je, ustvrdivši da se radi o neobjašnjivoj priči.

"Pitanje je kada će ploviti, očito nemaju takav propagandistički efekat kao avioni; da sam premijer to bi bilo gotovo za tri godine", ustvrdio je Milanović.

Na pitanje o višenamjenskom brodu koji je naručila Vlada, kaže: “Što su naručili? Brod koji će letjeti?”

FOTO Ni Milanović nije odolio: Pogledajte kako je zavirio u jedan Rafale

Zlatar: Presjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća
1/19

 

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
12:25 06.05.2024.

On nekom govori o "REZERVNOJ POZICIJI"?! Đon obraz, crveno derište 🫣 Pa opet o Turudiću: ..."Uhvaćen je i ulovljen in flagranti u radnjama koje bi u svakoj drugoj državi značile prekid sudačke karijere"..... Pa što mu je nisi prekinuo? Biloo je to 2015. kad si ti bio premijer 😏 ..p.s. uhvaćen i ulovljen je jedno te isto, uživaoče opojnog praha. Gubiš se pomalo.. došla cica na kolica

Avatar Idler 3
Idler 3
12:29 06.05.2024.

A kaj ak se Plenković kandidira za predsjedina, kam buš onda 😁

NE
NenoIzKvarta
12:43 06.05.2024.

Odlaskom na Iblerov trg usred izborne kampanje pljunuo je na sve Hrvate koji nisu u SDP-u i poslao im poruku - nisam vaš predsjednik. Bolje mu je da šuti. Plenkiju ni do koljena nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije